Inspecţia Socială va demara de mâine o anchetă la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din judeţul Mureş, pentru a investiga intenţia acestei instituţii de a cumpăra ţigarete pentru persoanele cu handicap care se află în centrele de asistenţă socială pe care le administrează.

„Considerăm că e un abuz şi vom demara verificarea luni, iar în maximum patru zile raportul cu privire la ceea ce s-a întâmplat la direcţia din Mureş va fi gata. Aveam deja în plan un control la nivel naţional pentru a verifica modul în care sunt îngrijite persoanele cu tulburări neuropsihice în aceste centre, care trebuia să demareze anul acesta, însă în mod special vom grăbi acest control la Mureş”, a declarat Maria Muga, inspector general de stat la Inspecţia Socială.

DGASPC Mureş a organizat o liciteţie online prin care dorea să achiziţioneze ţigarete din bani publici, destinate persoanelor de care trebuia să se ocupe. Deşi alegerea modalităţii online este lăudabilă, spre deosebire de alte instituţii publice precum Primăria Capitalei, care au multe contracte de lucrări date prin încredinţare directă, totuşi, s-a produs un abuz. „Legea nu prevede achiziţia de ţigări. Există alte feluri de tratament pentru bolnavii neuropsihici în vederea liniştirii lor. Dacă acceptăm ţigările ar însemna să introducem şi drogurile, tot cu acest scop”, a adăugat Muga. 

DETALII
Citeşte şi: În judeţul Mureş, funcţionarii cumpără ţigarete pe bani publici