Valoarea de catalog a întregii comenzi este de 8,7 miliarde de dolari. 

Consiliul de Administraţie al Aeroflot a autorizat achiziţionarea celei de-a doua tranşe de 14 avioane produse de grupul aeronautic european Airbus dar forma finală a acordului, inclusiv preţul, configurarea cabinei şi a culoarului vor fi negociate ulterior, a anunţat Giorgio Callegari, adjunctul directorului general. 

Acesta a adăugat: "Majorarea capacităţii va fi realizată într-un mod disciplinat, extinzând mai degrabă frecvenţele pe rutele mai solicitate decât adăugând destinaţii. Va fi de asemenea un echilibru între cursele interne şi cele externe". 

Compania rusă de stat Aeroflot a înregistrat în 2016 un profit de 38,8 miliarde de ruble (657 milioane de dolari), după doi ani de pierderi. Traficul de pasageri a urcat cu 18% în primele cinci luni din acest an. În 2018, vor fi adăugate flotei aproximativ 34 de aeronave iar modelele mai vechi vor fi scoase din circulaţie, a anunţat operatorul aerian rus. 

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.

AGERPRES