Memento Group ȋşi uneşte forţele cu AEGEAN Airlines pentru a dezvolta compania aeriană Animawings. Astfel, AEGEAN preia o cotă de participare strategică de 25% din capitalul companiei aeriene Animawings.

Puterea comercială a grupului Memento, dată de brandurile pe care le are ȋn portofoliu, precum: Christian Tour, MementoBUS, TUI TRAVELCENTER, ȋmpreună cu excelenţa operaţională a celui mai mare operator regional aerian din Europa, companie membră a Star Alliance – AEGEAN Airlines constituie reţeta sigură pentru succesul noii companii aeriene româneşti.

Memento Group şi AEGEAN au un istoric de colaborare fructuoasă de peste 12 ani ȋn organizarea de curse charter conectând astfel mai multe oraşe ale României, cu cele mai importante destinaţii turistice din Grecia.

Eftichios Vassilakis, Chairman al AEGEAN notează: „Suntem un furnizor major pentru Memento Group de mai mulți ani, în calitate de operator al curselor sale charter și avem foarte mult respect pentru serviciile oferite de aceştia turiştilor români. Suntem foarte interseţi să susţinem dezvoltarea Animawings ȋn toate formele posibile. Avem capacitatea de a pune la dispoziţie un număr important de avioane şi echipaje de zbor pentru a deservi toate nevoile companiei. Astfel, Animawings va fi din primul moment un actor important pe piaţa din România, capabil să ofere servicii la cele mai ridicate standarde de calitate, siguranţă şi fiabilitate.” 

Cooperarea de succes dintre companiile noastre de-a lungul anilor, viziunea ȋmpărtăşită cu privire la satisfacţia turiştilor, dar mai cu seamă interesul comun ȋn dezvoltarea continuă a capacităţii de deservire a pieţei de turism din România, sunt pilonii care au stat la baza acestei asocieri ȋn cadrul Animawings.”, a declarat Cristian Pandel, proprietarul Memento Group.

Compania aeriană, care se bucură acum și de susţinerea şi vasta experienţă a AEGEAN, va fi operată și gestionată de Memento Group. „Alăturarea AEGEAN ca acționar în Animawings, reprezintă o garantie pentru compania aeriană nou ȋnfiinţată, dar și pentru Memento Group în ansamblu. Este un moment important pentru România faptul că o companie de standing, ca Aegean, alege să investească ȋn dezvoltarea unui brand autohton.” a mai adăugat Cristian Pandel.

Animawings va începe să opereze zboruri charter pentru touroperatorii români, către 19 destinații turistice din Grecia, Turcia, Spania, Egipt şi Tunisia. Cursele vor fi  efectuate cu aeronave de tip Airbus A320-200, având 174 locuri ȋn clasa Economy. Airbus A320 reprezintă cel mai versatil tip de aeronavă, fiind perfect adaptată pentru operarea eficientă şi ȋn siguranţă a misiunilor de zbor, atât pe rute scurte, cât şi de distanţă medie.