"În acest război se trage cu declaraţii, trag şi europenii, nu se lasă nici ei mai prejos, dar ofensiva este mai puternică din partea Americii. Aici în Europa e o problemă în momentul de faţă, Uniunea Europeană, ne place, nu ne place, este un sistem şchiop, deci e un sistem cu 27 de ţări la care un picior e scurt", a spus Vasilescu.

"Este scurt pentru că din 27 de ţări, politica monetară este unificată la nivelul a 17 ţări, 10 ţări sunt în afara acestei unificări. În acelaşi timp, este o relaţie limpede şi aici nu sunt prea multe lucruri de discutat, nu poţi folosi bine politica monetară dacă n-ai o corelaţie cu politica fiscală, or, politica fiscală este aici de-a lungul şi de-a latul la nivelul tuturor celor 27 de ţări, fiecare cu a lui", a precizat oficialul BNR.

"Eu spun că ţările s-au obişnuit deja să cedeze suveranitate, când au cedat monedă au cedat suveranitatea, când au ajuns să unifice într-un fel sistemul de legislaţie în sensul că legislaţia oricărei ţări trebuie supusă verdictului legislaţiei europene, dar apare problema nu de suveranitate e vorba, ci de a ceda prosperitate, aici este marea problemă pentru că sunt foarte ţări… foarte multe ţări, în special astea mici din Europa", a explicat Adrian Vasilescu.