Profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București, susține că vom scăpa de pandemia de coronavirus abia în anul 2022.

Streinu-Cercel a declarat joi că, cel mai probabil, vom fi nevoiți să învățăm să trăim în condiții cu restricții până în anul 2022, atunci când, cel mai probabil, pandemia de coronavirus va fi eradicată.

„Vaccinul va fi disponibil în toamna anului 2021, iar abia ulterior, în anul 2022, vom scăpa de pandemie”, a precizat Adrian Streinu-Cercel, potrivit Antena 3.

”O istorie care ne-a învățat foarte multe lucruri”

”Într-o pandemie sunt o serie de elemente care îți modifică deciziile de la o zi la alta, de la o săptămână la alta.

Noi am început să vorbim de carantină încă din luna ianuarie când în China se instalase deja carantină și vedeam ce se întâmplă în Wuhan.

Nu cred că avem dreptul să uităm această istorie scurtă, istorie care ne-a învățat foarte multe lucruri și noi încercăm să punem în practică rapid, pe repede înainte, tot ce apare nou și informațiile care pot salva vieți omenești”, a declarat directorul Institutul de boli infecțioase ”Matei Balș”.

”Menirea noastră este să salvăm vieți”

”Menirea noastră, aici, la Institutul de boli infecțioase ”Matei Balș” este să salvăm vieți omenești”, a adăugat el.

”Nu cred că trebuie să se supere cineva anume că avem voie sau nu avem voie să redactăm documente.

Documentele pe care le facem sunt înscrisuri mai mult sau mai puțin personale, fac obiectul unor discuții în cadrul Institutului iar această pandemiei este o pandemie care ne va învăța pe toți foarte multe lucruri”, a mai spus Streinu-Cercel, în contextul demiterii sale din comisia anti-Covid – 19, de pe lângă Ministerul Sănătății, pe fondul scandalului iscat de publicarea documentului în care se prevedeau măsuri extrem de restrictive pentru cei trecuți de 65 de ani.