Doctorul Thomas Oxley, neurochirurg în cadrul spitalului Mount Sinai din New York a vorbit despre creșterea numărului pacienților care prezintă cheaguri de sânge. Se pare că această problemă medicală este întâlnită la adulții sub 40 de ani.

“Virusul pare să producă foarte multe cheaguri în arterele mari, ducând la atacuri de cord şi chiar atacuri cerebrale. Incidenţa unor astfel de probleme a crescut de şapte ori în ultimele două săptămâni. Cei mai mulţi dintre aceşti pacienţi nu au istoric medical şi erau izolaţi acasă, cu simptome uşoare de COVID-19. Prin comparaţie, în ultimul an, tratam un pacient la două săptămâni cu astfel de probleme”, a declarat dr. Thomas Oxley, neurochirurg în cadrul spitalului Mount Sinai, din New York, conform CNN.

Ce ar trebui să facă cetățenii

“Până acum, oamenii erau sfătuiţi să sune la ambulanţă doar dacă aveau probleme respiratorii sau febră. Dar trebuie să ţină cont de mai multe aspecte. Dacă le amorţeşte faţa, un braţ sau dacă au probleme cu vorbirea, e timpul să sune la ambulanţă. Cheagurile de sânge trebuie să fie găsite în primele 6 ore, pentru ca recuperarea să fie rapidă”, a mai explicat Oxley.