Managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a anunţat joi că în Bucureşti va fi demarat un proiect pilot de testare a unui eşantion de 10.500 de persoane, cu privire la posibilitatea de a fi infectați cu noul coronavirus.

În cadrul unei declaraţii susţinute la sediul Primăriei Capitalei, el a precizat că recoltarea se va face în stradă, în afara locuinţei, iar rezultatele vor fi obţinute în 15-30 de minute şi vor fi transmise prin SMS persoanelor respective.

„Când găsim o persoană pozitivă, carantinăm toată zona respectivă”, a precizat Adrian Streinu-Cercel, conform Agerpres.

”Vorbim de un eșantion de 10.514, alocat la două milioane de locuitori ai Bucureștiului. Avem 188 de persoane pozitive. Datele sunt într-o dinamică alertă și, probabil, mâine vorbim despre altceva.

”Unde este curățenie, nu este virus”

Vom aplica două tipuri de teste: unul rapid pentru a vedea câte persoane au trecut prin infecție, și încă un test, care să ne spună prezența virusului în circulație. Nu vom mai duce persoanele la spital, ci le vom trata la domiciliu.

Primăriile trebuie să spele străzile continuu. Unde este curățenie, nu este virus. Vom identifica nivelul de circulație a virusului și zonele în care este necesară intervenția”, a mai spus medicul.

Potrivit lui Adrian Streinu-Cercel, o echipă va face în zilele următoare eșantionarea populației și se va stabili care sunt oamenii ce vor fi testați.