Adunarea Politică a Partidului Popular European (PPE) a adoptat o rezoluţie prin care cere aderarea cât mai rapidă a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Potrivit informațiilor transmise de europarlamentarul PNL Siegfried, rezoluția este susținută de PNL şi de UDMR.

Vor aderarea cât mai rapidă a României la Schengen

Astfel, Adunarea Politică a PPE a solicitat Guvernului Austriei să îşi reconsidere poziţia şi să accepte integrarea celor două țări la spaţiul de liberă circulaţie.

„Adunarea Politică a Partidului Popular European tocmai a adoptat o rezoluţie, susţinută de Partidul Naţional Liberal şi de UDMR, prin care cere aderarea cât mai rapidă a României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. Noi, Adunarea Politică a PPE, cea mai mare familie politică din Europa, solicităm Guvernului Austriei să îşi reconsidere poziţia şi să accepte integrarea României şi Bulgariei la Spaţiul de liberă circulaţie”, a declarat Siegfried Mureşan.

De asemenea, acesta a spus că îndeamnă toate partidele care fac parte din familia politică a PPE să îşi intensifice eforturile în vedere obţinerii aderării .

„Îndemnăm, în acelaşi timp, toate partidele care fac parte din familia politică a PPE să îşi intensifice eforturile în vedere obţinerii aderării cât mai rapide a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen”, a mai spus europarlamentarul.

Decizia are susţinerea totală a Adunării Politice a PPE

Europarlamentarul a ținut să sublinieze și că spaţiul Schengen va fi mai sigur odată cu aderarea României şi Bulgariei.

„spaţiul Schengen va fi mai sigur odată cu aderarea României şi Bulgariei. Aceasta este decizia corectă şi are susţinerea totală a Adunării Politice a PPE”, a conchis acesta.

România este susținută în toată Europa

Amintim că Marcel Ciolacu a avut o întâlnire oficială cu Olaf Scholz, cancelarul federal al Germaniei. Cei doi au discutat despre „despre provocările economice, sociale și geopolitice cu care se confruntă întreaga Europă”. Au vorbit, însă, și despre „dinamizarea relației bilaterale” dintre București și Berlin și despre aderarea României la spațiul Schengen.

Potrivit spuselor sale, Olaf Scholz este „un un prieten și un susținător” al aderării României la spațiul Schengen.

Liderul social-democrat a subliniat și că Scholz este „un prieten și un susținător în aderarea la spațiul Schengen”.