George Simion ar putea avea probleme mari după acțiunea de astăzi de la Palatul Parlamentului care a culminat cu vandalizarea a două mașini de corp diplomatic. Un senator PSD a reacționat dur și a cerut comisie de anchetă pentru liderul PSD. Motivul, a arătat acesta, este legat de faptul că George Simion este cel care a încurajat acțiunile de distrugere și vandalism ale protestatarilor AUR.

Mai exact, Alfred Laurențiu Mihai, care este senator PSD, a scris pe pagina sa de Facebook că este absolut regretabil ce s-a întâmplat azi în curtea Palatului Parlamentului. În opinia sa, nu a fost un protest pașnic, ci un act de vandalism. Acesta a arătat că două autoturisme de corp diplomatic au fost vandalizate, una fiind deținută de către însărcinatul cu afaceri a ambasadei SUA la București.

Comisie de anchetă pentru George Simion

„Astăzi la comisia de politică externa am celebrat 100 de ani de parteneriat cu Japonia. În acest context este regretabil și inadmisibil faptul că s-a ajuns ca Ambasadorul Japoniei să fie scos cu dificultate din incinta Parlamentului”, a scris Alfred Laurențiu Mihai pe pagina sa de socializare.

Liderul PSD a solicitat în mod imperios ca pentru daunele produse și pentru prejudiciul de imagine adus statului român, să răspundă cei responsabili de aceste acte de violență.

„Voi cere colegilor din senat să înființăm o comisie de anchetă pentru domnul George Simion, cel care a încurajat acțiunile de distrugere și vandalism ale protestatarilor AUR! Am încredere deplină în instituțiile statului că cei responsabili vor răspunde și plăti pentru faptele lor!”, a mai precizat senatorul PSD.

AUR: Protestul a fost un succes și o victorie

În paralel, cei de la AUR au adresat mulțumiri participanților la protest și și-au exprimat speranța că politicienii au înțeles semnalul puternic transmis de societatea civilă în legătură cu introducerea certificatului verde la locul de muncă.

„Protestul a fost un succes, pentru că, cel puțin pentru moment, am reușit să blocăm adoptarea proiectului de lege în Parlament. Românii nu vor, în majoritatea lor, introducerea certificatului verde la locul de muncă, iar astăzi s-a văzut clar acest lucru.

Mai mult, parlamentarii de la PSD, PNL, USR și UDMR nu au avut curajul să iasă în fața oamenilor și să le vorbească, ceea ce arată o ruptură evidentă între clasa politică și poporul român. Cei care ocupă astăzi fotoliile Parlamentului nu mai reprezintă pe nimeni”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Acesta a subliniat că este o victorie a Alianței pentru Unirea Românilor, o victorie a românilor. El a ținut să-i felicite pe manifestanți și forțele de ordine pentru un protest „lipsit de incidente”.

„Întotdeauna, când au fost observați agitatori, oameni” noștri s-au delimitat ferm de ei. Este ceea ce am făcut și astăzi”, a punctat co-președinte AUR.