Dar acum, după ce a trecut de la etapa de autorizare a utilizării de urgență, este posibil să vedeți că numele de marcă al vaccinului este Comirnaty.

Ce reprezintă acest nume al vaccinului dezvoltat de Pfizer?

Dar ce este mai exact Comirnaty (koe-mir’-na-tee) și de unde a apărut acest nume? Răspunsul vine de la Brand Institute, compania farmaceutică care a lucrat cu Pfizer-BioNTech și care a venit cu numele de „Comirnaty”.

Potrivit Brand Institute, numele este un amestec care reprezintă „o combinație a termenilor COVID-19, ARNm, comunitate și imunitate”.

Deci, numele ar trebui să te facă să te gândești la tehnologia din spatele vaccinului – ARNm, la imunitate și la comunitate în același timp

Denumirea generică pentru vaccinul Pfizer – tozinameran

Denumirea generică propusă pentru Comirnaty este tozinameran (toe-zi-na’-mer-an). Numele este combinația dintre prefixul „tozina-”, care ar fi fost cerut de Organizația Mondială a Sănătății și sufixul „-meran”, care amintește de ARNm.

În timp ce vaccinul de la Moderna nu a primit încă aprobarea oficială a FDA, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat deja serul pentru cei cu vârsta de sub 12 ani sub numele de Spikevax.

Sursă foto: Dreamstime