Într-o postare pe pagina personală de facebook, medicul Adina Alberts vine cu o serie de informații privind cifrele raportate de autorități în ultimele zile. Ea a explicat motivul pentru care numărul de infectări a scăzut semnificativ în România.

Se pare că de vină ar fi testele antigen rapide, pe care tot mai mulți români le cumpără și care nu se raportează nicăieri.

”Știți de ce nu se mai raportează oficial un număr important de testări pentru detecția Sars-Cov2?

Pentru că au apărut TESTELE RAPIDE ANTIGEN, care sunt ieftine și la îndemână. Sunt ușor de folosit, sunt exacte, rezultatele apar în 10 minute. Cei care sunt pozitivi se autoizolează și se tratează acasă la indicația medicilor de familie!

Rezultatele testelor rapide Antigen nu se raportează nicăieri, așa a decis Ministerul Sănătății

Și pentru că rezultatele testelor rapide Antigen nu se raportează nicăieri, (așa a decis Ministerul Sănătății) apare această nepotrivire flagrantă dintre numărul mare al infectărilor din jurul nostru, și numărul infim de cazuri raportate oficial. Azi s-au raportat doar 3252 de cazuri noi, la puțin peste 8000 de teste! În toată România!”, a scris Adina Alberts pe facebook.

Testele trebuie să existe și în farmacii

Totodată, ea s-a arătat revoltată de faptul că autoritățile au decis să scoatădin farmacii aceste teste. Medicul susține că aceste teste sunt benefice pentru toată lumea. Ele sunt ușor de folosit și oricine le poate utiliza pentru a avea un rezultat rapid.

”Deși autoritățile au scos din farmacii testele rapide sub pretextul că nu pot fi folosite de persoane neinstruite medical, totuși cetățenii au acces la ele prin intermediul medicilor de familie! Lucru benefic pentru toată lumea și pe care îl salut cu bucurie!

Totuși, insist, aceste teste sunt foarte ușor de folosit! Testele rapide antigen și anticorp TREBUIE SĂ EXISTE ȘI ÎN FARMACII!, a mai scris Adina Alberts.