Acest zvon a fost răspândit în urma unui articol postat pe site-ul The Conservative Beaver, după care numeroase conturi social media au început să ducă mai departe informația, notează politifact.com.

Urmează să fie audiat

„CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a fost arestat în locuința sa din suburbia Scarsdale, New York, vineri dimineață, de către FBI. El este acuzat de fraudă. Bourla a fost reținut, așteptând o audiere pentru a fi eliberat pe cauțiune”, se spunea în postare.

Nicio dovadă

The Conservative Beaver susținea, în mod eronat, că Bourla s-a confruntat cu acuzații de fraudă „pentru că a înșelat clienții cu privire la eficacitatea „vaccinului” COVID-19”, falsificând date și mituind diverse persoane. Site-ul, cu sediul în Canada, nu a furnizat nicio dovadă pentru afirmațiile sale, susținând că acestea provin de la un agent FBI.
”Aceasta este o afirmație falsă”, a declarat Jerica Pitts, purtătorul de cuvânt al Pfizer, pentru PolitiFact.

Unde era Bourla

De altfel, în aceeași zi în care a apărut informația, Bourla a fost la mai multe televiziuni, de la CNN până la CNBC, și a vorbit despre noua pastilă anti-Covid dezvoltată de Pfizer. În plus, mass-media nu a prezentat așa zisa informație, pentru că nu era reală. The Conservative Beaver este un site de știri cunoscut pentru o serie de Fake News-uri.

La fel și cu Soros și Papa Francis

Acesta este încă un exemplu de știri false despre vaccinul Pfizer, răspândite de site-uri mai mult sau mai puțin obscure care promovează teorii ale conspirației pentru a genera vizualizări și a induce oamenii în eroare.

Agenția Reuters a dezmințit anterior o serie de așa zise informații postate pe acest site, cu inexactități similare despre Barack Obama, Papa Francisc sau George Soros.