Premierul desemnat, Florin Cîțu, a anunțat azi cine este propus pentru ocuparea funcției de ministru al Finațelor. Așadar, cel propus este Lucian Heiuș pe numele complet Lucian-Ovidiu Heiuș.

Cine este Lucian-Ovidiu Heiuș?

Politicianul este un deputat PNL, ce deține și funcția de președinte al organizaţiei PNL Hunedoara.

În vârstă de 54 de ani, Lucian Heiuș a terminat Facultatea de Mecanică la Institutul Politehnic Cluj, specializarea Metalurgie, Facultatea de Științe Economice la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj Napoca, dar și Facultatea de Management Turistic și Comercial din Cluj-Napoca la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din București.

Născut în Municipiul Orăștie, județul Hunedoara, deputatul liberal a urmat și încă alte câteva mastere, dar și cursuri de perfecționare. A ocupat diverse funcții de-a lungul anilor, precum inginer sau director comercial, în sectorul privat, dar și în sectorul public.

Averea liberalului

În ceea ce privește bunurile deținute de Heiuș, acesta se poate lăuda cu două terenuri agricole și alte două intravilane. Mai mult decât atât, politicianul deține și două case, o casă de vacanță, dar și un apartament. În palmares, liberalul are și patru mașini, achiziție proprie.

Venitul anual ca deputat se ridică la suma de 120.036 de lei, ceea ce înseamnă că Lucian Heiuș câștigă undeva la 10.000 de lei pe lună.