„Adevărul despre situația finanțelor țării se știe! L-a spus răspicat Consiliul Fiscal, l-a afirmat hotărât mediul de afaceri, il cunoaște fiecare angajat din Ministerul Finanțelor și din ANAF.

Demisia lui Lucian Heiuș a fost un gest de onoare pentru a salva un ministru al Finanțelor incompetent, ținut în funcție doar de decizia politică a PSD.

Cu toate acestea, PSD, prin trompetele sale false, a atacat imediat! Asta spune totul despre ” parteneriatul ” cu PSD ! La fiecare gest onest al premierului Nicolae Ciucă ei răspund cu un atac pe la spate ! PSD numește asta strategie, românii viclenie și perfidie!”, a scris acesta pe Facebook.

Adrian Câciu, un ministru al Finanțelor incompetent

Potrivit lui Dan Motreanu, sub conducerea lui Lucian Heiuș, încasările ANAF au crescut față de anul trecut, însă Adrian Câciu a mărit deficitul bugetar la 27 de miliarde de lei, în ciuda faptului că a introdus noi taxe.

„Știu că pe cei de la PSD nu îi pot convinge să renunțe la minciuni. Nu le răspund lor, mă adresez românilor care merită să știe adevărul. Încasările ANAF au crescut față de anul trecut, sub conducerea lui Lucian Heiuș, dar Adrian Câciu a ”reușit” să mărească deficitul bugetar la 27 de miliarde de lei, deși a introdus noi taxe.

Vorbele goale ale pesediștilor nu pot acoperi incompetența ministrului lor. PNL va avea în curând Ministerul Finanțelor și adevărul va ieși la lumină. Adevărul pe care deja îl știm !”, a conchis prim-vicepreședintele liberalilor.

Bogdan Huțucă îl învinuiește pe ministrul Finanțelor

Marți seară, președintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, liberalul Bogdan Huţucă, a transmis un mesaj după demisia lui Lucian Heiuș de la conducerea ANAF.

”Îi mulţumesc lui Lucian Heiuş pentru modul profesionist şi onest în care şi-a exercitat funcţia de preşedinte ANAF. Lucian a avut rezultate remarcabile de fiecare dată când a ocupat o funcţie în statul român – este şi rămâne un exemplu de urmat pentru cei mai tineri din domeniul finanţelor care îşi caută modele de urmat. Din păcate, vedem că demisia lui Lucian Heiuş a fost urmată de numeroase mesaje mincinoase şi necinstite care încearcă să afecteze cariera unui profesionist veritabil”, a scris acesta pe Facebook.

Bogdan Huțucă a adăugat că ”o selecţie de diletanţi, a căror singură calitate este carnetul de membru PSD, cred că vor reuşi să ascundă adevărul sub preş doar pentru că ţipă mai tare”.

Potrivit acestuia, vina aparține ministrului de finanțe, și nu echipei de la ANAF.

”Adevărul este că, la începutul anului, ministrul de Finanţe a supraestimat grav veniturile statului şi a subestimat grav cheltuielile. Asta înseamnă că responsabilitatea aparţine 100% ministrului de Finanţe şi nu echipei de la ANAF”, a precizat el.

Huțucă a mai precizat că ”în 2022, activitatea ANAF a fost una excepţională, instituţia a colectat la buget 353,3 miliarde lei, cu 58 miliarde mai mult faţă de anul precedent”.

”În acelaşi timp, ANAF a rambursat TVA în valoare de 27,99 miliarde lei, comparativ cu anul anterior când s-au rambursat doar 24,34 miliarde lei. În primele 5 luni din 2023, ANAF a încasat 148,02 miliarde lei, cu 9,4 miliarde lei mai mult decât în perioada similară a anului precedent. Cifrele sunt clare şi ele întăresc imaginea unei instituţii care a făcut performanţă”, a adăugat el.

Potrivit lui Bogdan Huțucă, ”unii de la PSD încearcă să mute reflectoarele de pe adevăratul vinovat, pe care îl ştiu foarte bine, dar îl protejează din calcule politicianiste”.

”Acum e zgomot. Dar în curând, nu va mai fi! Şi asta pentru că execuţia bugetară de la finalul anului nu va mai lăsa loc de interpretări politicianiste şi necinste. Şi atunci vom vedea cu toţii cum fix cei care astăzi ţipă mai tare, atunci vor tăcea. Pentru că matematica se face cu cifre exacte şi nu cu opinii. Şi pentru că, aşa cum ştim din bătrâni, minciuna are picioare scurte, iar adevărul are marea calitate de a ieşi mereu la iveală”, a conchis el.