Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și-a impus cumătrul administrator provizoriu la Antibiotice Iași, prin votul verișoarei sale, care reprezintă Ministerul Sănătății – MS în consiliul de administrație al companiei.

Astfel, la cea mai recentă Adunare Generală a Acționarilor de la Antibiotice Iași, care a avut loc miercuri, 20 mai, Lucian Timofticiuc, patronul ziarului vasluian ”Vremea Nouă”, a primit funcția, remunerată, conform declarațiilor de avere ale celorlalți membri ai CA, cu 2.500 de euro pe lună.

Pus cu mâna verișoarei

Concret, acționarul majoritar al Antibiotice SA este Ministerul Sănătății, care deține 53,0173% din capitalul social, iar reprezentantă a MS a fost numită de către Nelu Tătaru, Mihaela Vlada, verișoara sa, scrie curentul.info.

La AGA au participat acționari reprezentând 72,6610% din valoarea capitalului social, respectiv 100% din numarul total de drepturi de vot.

Iar cumătrul lui Tătaru a devenit ”administrator provizoriu pentru o perioada de 4 luni, cu posibilitate de prelungire până la 6 luni pentru motive intemeiate”.

Trebuie precizat că ceilalți 18,9646% acționari prezenți în ședința AGA nu au fost de acord cu votul reprezentantei MS.

Personaj foarte controversat

Timofticiuc este un personaj controversat pe care procurorii Serviciului Teritorial Anticorupţie Iaşi au anunțat că l-au pus sub învinuire sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj după ce mai mulţi oameni politici din partide parlamentare aflate la putere sau în opoziţie, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii ale statului şi oameni de afaceri din judeţul Iaşi au sesizat procurorii anticorupţie – direct sau prin apărători aleşi – în legătură cu faptul că cinci jurnaliști printre care și actualul administrator al ANTIBIOTICE SA Iași, s-au asociat în vederea șantajării reclamanților, prin presă, pentru o sumă ce depășește 60.000 de EURO, arată sursa citată.

Timofticiuc ar fi fost condamnat cu amendă, dar acesta a replicat că procurorul l-a confundat cu altă persoană (deși el pare și greu de confundat, și greu de uitat) și că de fapt el a fost scos de sub urmărire penală dar fără să prezinte vreun document în acest sens.

În plus, Curtea de Apel Iași i-a obligat, la începutul acestui an, pe Timofticiuc și pe societatea pe care o administrează și care editează ziarul ”Vremea Nouă”, la plata a 41.000 de Euro după o campanie de fake news, conform sursei citate.