Studii au arătat că laptele organic este mai bogat în acizi grași benefici decât alte produsele din rafturi, potrivt 12tomatoes.

De asemenea, există o diferență între datele de expirare ale laptelui organic și toate celelalte. Se pare că laptele organic durează puțin mai mult.

Care este exact diferența dintre laptele obișnuit și laptele organic? 

Principala diferență între laptele organic și cel obișnuit este modul în care fermierii își cresc vacile, le hrănesc și le îngrijesc. Singurul mod în care laptele este etichetat organic este dacă îndeplinește anumite criterii.

Trebuie să respecte reglementări emise de Departamentului Agriculturii, ceea ce înseamnă că vacilor nu li se pot administra hormoni pentru a stimula producția de lapte. Vacile trebuie hrănite cu furaje care nu conțin pesticide sau îngrășăminte comerciale, trebuie să pască în pășuni și nu li se pot administra anumite medicamente.

O altă diferență majoră care contribuie la motivul pentru care laptele organic durează mai mult se bazează pe modul în care laptele devine pasteurizat. Laptele obișnuit este încălzit la o temperatură mai mică de (160 ° F) decât laptele organic în timpul pasteurizării. Acest lucru ajută la păstrarea majorității nutrienților valoroși în laptele obișnuit, decât în ​​laptele organic. 

Laptele organic nedeschis poate dura între 40 și 60 de zile, spre deosebire de laptele convențional care durează doar 15-17 zile.