Este vorba de liderul țărănist Ion Diaconescu, președinte al Camerei Deputaților în perioada în care țara era condusă de Emil Constantinescu și Convenția Democrată. Încarcerat în perioada de început a comunismului în România, Diaconescu a intrat și în atenția celor care doreau racolarea informatorilor din rândurile țărăniștilor. Filele din dosarul publicat vorbesc despre drama trăită de români în acei ani nu foarte îndepărtați. Dar, deși Evenimentul Istoric este cea mai mare revistă de istorie din România, tot ne-au mai rămas documente inedite.

Citiți pe larg despre aceste subiecte și multe alte articole de senzație, achiziționând Evenimentul Istoric nr 25, de la punctele de difuzare a presei sau online pe www.agoramag.ro , în secțiunea Reviste!

Nu ratați nici concursurile Evenimentul Istoric prin care puteți câștiga abonamente. Detalii aici: https://evz.ro/concurs-evenimentul-istoric-citeste-raspunde-castiga-2.html

Dacă vrei să colecționezi revista, te invităm să te abonezi! Poți opta pentru un abonament în varianta print, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric sau poți să te bucuri de versiunea online a revistei, direct pe tableta, computerul sau telefonul tău, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric?product_id=441.