Carmen Iohannis, născută Lăzurcă, este descendenta unei familii române greco-catolice din localitatea Sântu, un sat din apropierea orașului Reghin, din județul Mureș.

În casa părintească a acesteia stau astăzi rudele sale. Înainte să se mute la Sibiu, părinții lui Carmen Iohannis, Ioan (1914 – 2010) și Georgeta Lăzurcă, au lăsat moștenire Doinei Lăzurcă, rudă prin alianță, casa de la numărul 97.

A avut un necaz mare de la meserie

„Tatal lui Carmen, unchiu’ Ion, cum ii spuneam noi, a fost blanar, om tare asezat si bogat, muncea de dimineata pana seara. A avut un necaz mare de la meserie, ca s-a imbolnavit rau de la tratarea pieilor si au fost nevoiti sa-i scoata un plaman, dar a trait apoi pana la 96 de ani!

A fost un om extraordinar, ni se spunea si noua ca a jucat fotbal in tinerete, era fruntea satului pe teren”, declara Doina pentru wowbiz.ro

Îi spunea că va ajunge departe

Doina Lăzurcă mărturisește că primei doamne, Georgeta Lăzurcă, a crezut dintotdeauna în actualul președinte.

„Matusa a crezut mereu in el, ii spunea ca va ajunge departe… Acum e la Sibiu, are grija Carmen de ea, e si bolnava, deh, ca la batranete. Carmen a angajat doua femei care stau mereu cu ea, sa nu-i lipseasca nimic, sa se ingrijeasca de ea”, a adăugat Doina Lăzurcă, conform sursei menționate.