Victor Ciutacu, Robert Turcescu, Mirel Curea și Florian Bichir au făcut marți, 29 martie, analiza la zi a evenimentelor interne și internaționale, pornind de la privilegiile lui Băsescu și problemele sale de sănătate.

În cadrul emisiunii, nimic nu este trecut cu vederea și totul se discută live, de la 12.00, pe canalul de YouTube Evz-Capital și pe pagina de Facebook evz.ro.

Adevărul despre Traian Băsescu

„Vorbesc foarte serios și hai să discutăm puțin despre acest subiect care e unul de mare emoție națională ca să zicem așa în ultima perioadă toată lumea vorbește despre Traian Băsescu”, a pornit Robert Turcescu discuția.

Ulterior, Victor Ciutacu a explicat motivul pentru care imediat după decizia de la ÎCCJ, prin care fostul președinte Traian Băsescu a fost declarat definitiv colaborator al Securității.

Acum, instituțiile statului, în fruntre cu Administrația Prezidențială, îi retrag, pe repede înainte, toate beneficiile primite după cele două mandate de președinte.

„Sunt două planuri diferite. Eu m-am înjurat cu Băsescu de când era primar al Capitalei. Eu mai mult pe el, el mai puțin. Din când în când răspundea. Am preferat să o fac cât era în putere, în funcție. Acum, în omul căzut îmi e foarte greu să dau din foarte multe motive.

Da, există primul plan, care este incontestabil. Băsescu este turnător și a făcut poliție politică, toate turnătoriile alea sunt urâte. Întrebarea este: de ce abia acum s-a dat drumul la hârtii? Din același motiv pentru care și lui Voiculescu au apărut hârtiile de la momentul oportun la vremea respectivă. Oamenii ăștia sunt indisolubili legați, Voiculescu și cu Băsescu. S-au acuzat o viață întreagă despre aceleași lucruri, și acum se curăță unul pe celălalt.

Și acum vine planul despre care vorbim acum, boala lui Băsescu și mai ales represiunea absolută, fără precedent, a autorităților statului care brusc au descoperit că au început să funcționeze.  Niște instituții de la care în 30 de zile nu obții un răspuns la o întrebare, de a doua zi după ce se pronunța sentința au început să lucreze”, a explicat Victor Ciutacu.

Dintr-o dată, instituţiile statului funcţionează!

Ciutacu a mai explicat cum oamenii care erau aproape de Băsescu, cum este generalul Pahonțu, de la SPP, care a anunțat primul că i-a retras paza fostului președinte, cu toate că acesta ar fi fost pus în funcție chiar de Băsescu. După aia, RAPPS a anunțat că îl evacuează din casă. Marți, Administrația Prezidențială a anunțat că l-a lăsat fără indemnizația.

„Mă refer la modul în care reacționează la buton instituțiile statului, în contextul în care știm și noi foarte bine câte mănâncă birocrația și lipsa de inițiativă. Dintr-o dată funcționează de zici că suntem în Republica IT-ului”, a mai explicat Ciutacu, care a adăugat că mai aveau „să îi ia femeia, dar este femeie bătrână”.

Jurnalistul de la România TV spune că este enervat de faptul că oamenii care îi mâncau din palmă lui Băsescu, acum se răzbună pe el.

„Sunt niște oameni care îi mâncau din palmă lui Băsescu, aici are Udrea dreptate. Nimeni nu știa mai bine decât ea cine lingea clanțele pe la Băsescu și dintr-o dată toți sunt cu justiția independentă și cu funcționalitateaa instituțiilor. Mă lași cu vrăjeala asta proastă? Cât despre partea cu boala, eu n-am dat niciodată într-un om bolnav, oricât rău mi-ar fi făcut în viață. Indiferent cât l-ai urî. Nu mă pot bucura de informația că e pe cale să se curețe”, a mai spus Victor Ciutacu.

Jurnaliștii prezenți au mai ajuns la concluzia că totul merge cu mare rapiditate în privința lui Băsescu pentru că și-a făcut mulți dușmani din foștii apropiați din sistem.

„Omul ăsta și-a bătut joc de multă lume inclusiv de cei care erau pe lângă el, inclusiv pe Pahonțu, inclusiv de judecători și atunci lumea s-a răcorit, toată lumea s-a răcorit, de aia s-a desfășurat totul atât de repede”, a completat și Mirel Curea.