Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a dat cărțile pe față. Fostul premier și șef al Senatului a făcut dezvăluiri incendiare din trecutul său. A fost un moment de cumpănă pentru actualul lider ALDE.

Adevărul despre băncile din România!

Călin Popescu Tăriceanu a dezvăluit ce s-a întâmplat în anul 2007, atunci când era premier. Tăriceanu a solicitat ajutorul băncilor pentru a sprijini cu credite agricultura iar toate băncile i-au întors spatele, cu toate că garanta cu subvenţiile care urmau să vină de la Uniunea Europeană.

„2007 era primul an al României ca membră a Uniunii Europene. A fost o mare problemă cum finanţăm agricultura în anul 2007, pentru că nu veniseră subvenţiile. Îmi aduc aminte că am făcut apel la toate băncile din România să acorde credite pentru agricultură, având în spate subvenţiile care urmau să vină, dar către sfârşitul anului.

Ştiţi ce s-a întâmplat? Toate băncile din România erau, la acea vreme, cred că cu una-două excepţii, bănci străine. Mi-au întors spatele şi au plecat. Şi am rămas în braţe cu CEC-ul, fiind o bancă 100% românească. Iar CEC-ul a făcut atunci o treabă admirabilă. A dat credite în agricultură, având garanţia restituirii banilor o dată ce subvenţiile de la UE se întorceau. Asta a fost povestea în 2007”, a dezvăluit Călin Popescu Tăriceanu, conform dcnews.ro.