Incendiul produs vineri la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group, a avut loc în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină, iar toate procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate, a informat compania.

„În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă”, spun reprezentanţii Rompetrol.

În acest moment, echipele de intervenţie acţionează pentru controlul şi stingerea incendiului.

„Vom reveni cu mai multe detalii, în cel mai scurt timp”, au adăugat responsabilii companiei.

Potrivit Ministerului Sănătăţii şi ISU, trei persoane au fost rănite şi au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Una dintre ele, care are arsuri pe 45% din suprafaţa corpului, fiind preluată de un elicopter SMURD. O altă persoană a suferit arsuri la nivelul feţei, iar o a treia victimă are un traumatism lombar.

Petromidia Năvodari este cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne din zona Mării Negre şi Mării Mediterane.

Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari

Vineri dimineață a avut loc o explozie la Petromidia, complexul industrial din orașul Năvodari, județul Constanța. Este vorba de rafinăria și uzina petrochimică din zonă. ISU Constanța confirmă existența a două persoane rănite. Persoanele din zonă au primit mesaj RO-Alert să părăsească zona. A fost activat Planul Roșu de intervenție la nivelul județului Constanța

Ministerul Sănătății informează următoarele cu privire la situația victimelor în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari:

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia Năvodari s-au înregistrat 3 victime:

  •  1 cu arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corporală și care este transportată cu elicopter SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru stabilizare și evaluare
  •  1 victimă cu traumatism lombar
  • 1 victimă cu arsură la nivelul feței

Momentul exploziei a fost surprins în direct

Sursă foto: Facebook