„Această evoluție a fost posibilă pentru că de anul trecut acoperim foarte rapid distribuţia în România datorită fabricilor de polistiren inaugurate pe platformele noastre din Oradea și Roman. Așezarea lor strategică facilitează și livrarea produselor pe piețele externe cu costuri bune. Anul acesta am făcut un upgrade tehnologic în valoare de circa 200.000 euro, am crescut capacitatea de producție a fabricii de polistiren expandat (EPS), de la Ploiești, de la 700.000 mc la 1.050.000 mc anual. Toate aceste investiții au influențat pozitiv cifrele înregistrate în primul trimestru al anului”, a declarat Bogdan Pîrvu, şeful diviziei de termosisteme a AdePlast.

Compania estimează pentru primul semestru al anului o dublare a cifrei de afaceri pe divizia de termosisteme, față de aceeași perioadă a anului trecut. „Previziunile noastre se bazează în principal pe potențialul concurențial al capacităților noastre de producție, dar și pe evoluția pozitivă pe care estimăm că o va înregistra piața de termosisteme în acest an. Un alt factor pe care ne bazăm este lansarea de noi soluții și produse pentru izolații”, menţionează Pîrvu.

AdePlast a înregistrat în primele trei luni ale anului afaceri de peste 47 mil. lei, în creștere cu 65% față de aceeași perioadă a anului trecut.