'Am reuşit însă să impunem în România termosistemul AdePlast Izotherm, cel pentru care avem acreditare europeană ETAG 004. O astfel de situaţie denotă o normalizare a cererii de termosistem în România, pentru că este vorba despre un produs premium şi foarte eficient din toate punctele de vedere', arată Bogdan Pîrvu, CEO AdePlast.

După investiţii de aproximativ 50 de milioane de euro, AdePlast îşi produce integral termosistemul şi operează nouă fabrici proprii de mortare uscate şi adezivi, vopsele, tencuieli decorative şi polistiren, pe trei platforme industriale din Oradea, Ploieşti şi Român.

"Odată cu încălzirea vremii, aşteptăm şi o înteţire a activităţii în sectorul nostru, acum existând semne pozitive venite preponderent tot dinspre sectorul privat. Ar fi foarte util pentru sectorul construcţiilor ca statul să dea drumul la investiţii. Pe de altă parte, sperăm să nu cunoaştem o nouă perioadă de boom, care atrage după sine multe aspecte negative. Piaţa trebuie să se dezvolte încet şi aşezat. Aşa ne propunem să creştem şi noi în acest an!', subliniază Bogdan Pîrvu.

Din luna mai acest an, AdePlast şi-a înnoit parcul auto cu 13 camioane Volvo pentru transportului de produse finite şi 6 cement truk-uri destinate aprovizionării cu materii prime sau transportului de mortare uscate vrac către silozurile mobile din şantiere. Investiţia se ridică la două milioane euro.

'Cu ajutorul acestui up-grade al flotei auto proprii de mare tonaj vom reuşi să fim mai eficienţi şi mai mobili, mai ales în perioadele de vârf de sezon. Este de notorietate faptul că odată ce creşte activitatea în construcţii, apar sincope în sectorul de transport, situaţie cu care noi nu avem cum să ne confruntăm. Mai mult, suntem capabili să oferim utilităţi de transport şi pentru alte companii', precizează Bogdan Pîrvu.

AdePlast are o capacitatea de producţie de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone de vopsea şi tencuieli decorative pe an şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă şi capacitatea de producţie de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.

SURSA: Agerpres