„Legea recursului compensatoriu a avut următorul traseu până sa devină instrument criminal împotriva românilor: 1. O hotărâre pilot a CEDO referitoare la beneficii pentru detenția în spații mai mici de 3 mp.; 2. Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate care INIȚIAL propunea eliberarea condiționată considerând 3 zile în plus la 30 de zile executate în spații mai mici de 3 mp!!!! 3. Varianta finală votată, mutilată, de PSD-ALDE plus UDMR a ieșit cu renunțarea la suprafață a spațiului de detenție și introducerea noțiunii de condiții necorespunzătoare de orice fel, adică suprafața(4 mp. în loc de 3), activitate în aer liber, acces la lumina naturală, temperatură adecvată în cameră, infiltrații, igrasie, mucegai;”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

„ÎN PLUS, la cele 6 zile beneficiu pentru 30 de zile petrecute în CONDIȚII IMPROPRII s-au mai introdus și alte posibilități de scurtare a executării pedepsei prin modificarea Legii nr. 254/2017: – se recunosc 4 zile executate pentru 3 zile de muncă; – se consideră 3 zile executate pentru 2 zile de muncă; – se consideră 2 zile executate pentru o noapte de muncă. Sunt două feluri de modificări care produc efecte cumulative! Toate aceste facilități, pentru infractorii periculoși, NU SE REGĂSEAU ÎN DECIZIA-PILOT a CEDO!!! Prevederile suplimentare introduse în lege de PSD-ALDE-UDMR au reprezentat un BONUS DE LA INFRACTORI PENTRU INFRACTORI”, a adăugat aceasta.

Raluca Turcan îl acuză și pe ,,profesorul-judecător-ministru Tudorel Toader”, că ,,nu a făcut nimic”.

„Prin decizia CEDO, România era obligată: – să ia măsuri de preîntâmpinare a creșterii numărului de persoane condamnate care execută în penitenciar. Adică, să adopte MĂSURI ALTERNATIVE. În această privință, profesorul-judecător-ministru Tudorel Toader nu a făcut nimic!; – să impună măsuri de control pentru deținuți, adică să implementeze sistemul de brățări electronice pentru cei condamnați pentru fapte cu violență. Tudorel Toader și Liviu Dragnea nu au mișcat un deget pentru a respecta această decizie a CEDO; – să preîntâmpine recidiva, adică să eficientizeze serviciul de probațiune. Guvernul domnilor Toader și Dragnea NU a făcut nimic; – să facă investiții pentru modernizarea spațiilor de detenție. De mai bine de 2 ani de când au toată puterea, Guvernul domnilor Toader și Dragnea NU a făcut nimic în acest sens. Așadar, rușine domnule Toader pentru minciuni sfruntate spuse în spațiul public. Ministrul-profesor în drept NU S-A OPUS LA MODIFICĂRI. NU A FOST PREZENT NICIODATĂ LA DEZBATERI! NU A DAT NORME METODOLOGICE DE APLICARE A LEGII. NU A URMĂRIT FENOMENUL ȘI NU A LUAT MĂSURI! A FOST ABSENT! În tot acest timp, în România, oamenii mor cu zile!”, a mai scris Turcan.