Potrivit Mail on Sunday, artistul de 73 de ani ar fi încasat 24,9 milioane de dolari pentru rolul lui Han Solo din al șaptelea film al seriei, "The Force Awakens". Veniturile lui nu se limitează la această cifră, actorul urmând să primească 0,5% din încasările filmului, care anunță să pulverizeze toate recordurile – dacă se ia în considerare lansarea peliculei, de mare impact în toată lumea.

Actorii nou intrați pe genericul filmului, printre care Daisy Ridley și John Boyega, nu s-au bucurat de aceeași apreciere financiară ca interpretul istoric al lui Han Solo. Conform ziarului The Daily Mail, fiecare din cei doi ar fi primit puțin peste 400.000 de euro.

Este însă foarte adevărat că în 1977 Ford a primit pentru rolul Han Solo din filmul original Războiul Stelelor doar 10.000 de dolari, având în vedere că era relativ necunoscut la vremea respectivă.

"Harrison este cheia pentru ca filmul să funcționeze", a declarat o sursă din interiorul studiourilor Disney. "El face legătura între vechea generație și cea nouă. A fost bine să îi avem pe Mark Hamill și Carrie Fisher, dar filmul se putea face și fără ei. Dar nu și fără Harrison Ford".