Tranzacțiile cu acțiuni au reprezentat marea majoritate a decontărilor, cu un total de 1,1 milioane, restul fiind constituit din operațiuni cu produse structurate și instrumente financiare cu venit fix, inclusiv titluri de stat. Primele tranzacții cu produse structurate din sistemul RoClear au fost efectuate în iulie 2010.
Valoarea tranzacțiilor decontate a fost de peste 8,7 miliarde lei pentru întreg anul, cu 25% mai mult decât în anul precedent. Media lunară a valorii decontărilor a fost de 727 milioane lei, cea mai mare valoare fiind înregistrată în februarie, de 1,4 miliarde lei. Valoarea totală a tranzacțiilor decontate după compensare a fost de 2,932 miliarde lei, cu 18,7% mai mare decât în 2009.
Transferurile de acțiuni au reprezentat 70,99% din valoarae totală, cele cu instrumente cu venit fix (obligațiuni și titluri de sta) 28,5%, iar produsele structurate 0,51%. Luna cu cea mai mare valoare decontată a tranzacțiilor cu acțiuni a fost mai, cu un total de 849,37 milioane lei, ăn timp ce valoarea totală a decontărilor de acțiuni a fost de 6,19 miliarde lei.

Te-ar putea interesa și: