Anul trecut, operatorul de telefonie mobilă Verizon Wireless a anunţat că va plăti dividende de 8,5 miliarde de dolari companiilor mamă Verizon Communications şi Vodafone, care deţin 55% şi, respectiv 45% din grupul american.

Verizon Communications ar dori să fuzioneze cu Verizon Wireless, ceea ce ar putea fi cea mai mare fuziune din istorie, deşi mulţi analişti o văd ca puţin probabilă. O vânzare a participaţiei de 45% deţinută de Vodafone este văzută ca fiind mult mai probabilă.

Şefii Verizon şi Vodafone s-au întâlnit recent pentru a discuta viitorul parteneriatului Verizon Wireless, al doilea mare operator de telefonie mobilă din SUA. În ciuda succesului Verizon Wireless în ultimii ani, societatea a fost o sursă de tensiuni între Verizon Communications şi Vodafone.

Şeful Verizon, Lowell McAdam, şi-a exprimat clar dorinţa de a achiziţiona participaţia Vodafone, în timp ce compania britanică şi-a exprima nemulţumirile privind plata dividendelor de la VZW.

Veniturile totale ale Vodafone au înregistrat în trimestrul patru din 2012 o scădere de 2%, la 11,4 miliarde de lire sterline (17,4 miliarde de dolari).

Numărul clienţilor Vodafone România a crescut cu 247.847 în trimestrul al treilea al anului financiar încheiat la 31 decembrie 2012, comparativ cu trimestrul precedent, compania înregistrând, la 31 decembrie, 8.122.067 de clienţi. În perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2012, Vodafone România a înregistrat o creştere a veniturilor totale din date cu 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior şi cu 8,6% faţă de trimestrul precedent.

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, după venituri, cu aproximativ 403 milioane de clienţi în întreaga lume, la 31 decembrie 2012. Vodafone are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere în întreaga lume.
Sursa: Agerpres