Grupul financiar britanic a avertizat, marţi, că se aşteaptă la pierderi cuprinse între 80 şi 120 milioane de lire sterline în trimestrul al treilea, din cauza unei “deteriorării substanţiale” a performanţelor diviziei de credite rezidenţiale.

Comparativ, în luna iunie a acestui an, Provident avertiza că va realiza pierderi de 60 de milioane de lire sterline în trimestrul al treilea. De asemenea, în avertismentul de profit emis marţi, Provident a retras dividendul interimar declarat în data de 25 iulie şi a avertizat că este puţin probabil să plătească dividende pentru întregul an.

În paralel, directorul general de la Provident Financial, Peter Crook, a demisionat din funcţie cu efect imediat, urmând ca Manjit Wolstenholme să îşi asume rolul de preşedinte executiv.

“Compania a decis că grupul trebuie să îşi protejeze baza de capital şi flexibilitatea financiară”, a informat Provident Financial, într-un comunicat de presă.    

Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF). Grupul are peste 2,6 milioane de clienţi în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est, în Mexic şi Australia.

Conform rezultatelor financiare pentru anul 2016, IPF a înregistrat în regiunea Europei de Sud (România, Ungaria şi Bulgaria) o creştere a valorii creditelor acordate cu 32,4%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.Totodată, în ceea ce priveşte numărul de clienţi, regiunea a menţinut numărul înregistrat în anul 2015, aproximativ 630.000.