Goldman Sachs a speculat saptamâna trecută că societatea nu ar fi în măsură să se menţină la ratingul de investiţii BBB și riscă să fie retrogradat la junk.

Iată cum arată – prețul acțiunilor a scăzut sub 0.90 de lire sterline pentru prima dată, după ce a coborât vineri în premieră sub 1 liră sterlină acţiunea.

Şi alte companii miniere au suferit pierderi, dar Antofagasta, BHP Billiton și Rio Tinto au pierdut toate între 1 si 3 %, dar prăbușirea cu două cifre a Glencore a atras atenţia.

De la sfârșitul lunii aprilie, Glencore s-a aflat pe tobogan, prețurile acțiunilor companiei alunecând mereu. De fapt, de atunci şi până în prezent, acțiunile au pierdut mai mult de două treimi din valoare.

Glencore plc este o companie miltinaţională anglo-elveţiană având cva obiect de activitate mineritul şi comerţul. Compania are sediul în Baar, Elveția, şi este înregistrată în Saint Helier, Jersey.

Compania a fost creată printr-o fuziune a Glencore cu Xstrata la 2 mai 2013.

În 2014, s-a clasat pe locul al 10 în lista Fortune 500 Global cele mai mari companii din lume. Este al treia cel mai mare business de familie din lume.