Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a prelungit până vineri, 5 februarie, termenul limită la care KazMunaiGaz şi The Rompetrol Group trebuie să depună noul preţ din oferta de preluare la Rompetrol Rafinare (RRC).

„Am decis să le prelungim până vineri, inclusiv, termenul până la care Rompetrol trebuie să depună noul preţ, pentru că ne-au spus anterior că analizează situaţia şi ne vor da un răspuns cât mai curând, deci, trebuie să fim şi noi înţelegători cu ei”, a declarat miercuri agenţiei Mediafax Bogdan Chetreanu, comisar CNVM.

CNVM a respins la 27 ianuarie, preţul din oferta de preluare la Rompetrol Rafinare, de 0,0625 lei/acţiune, considerându-l prea mic raportat la valoarea activului net conform celor mai recente situaţii financiare auditate, respectiv cele de la 31 decembrie 2008, din care reiese o valoare de 0,0741 lei/acţiune. Instituţia a solicitat, atunci, grupului Rompetrol să depună până luni, 1 februarie, un amendament prin care să modifice preţul.

Ulterior, ofertantul a anunţat CNVM că analizează situaţia şi va răspunde la solicitarea instituţiei „cât de curând”.Acţiunile Rompetrol Rafinare sunt oprite de la tranzacţionare la bursă de la 27 ianuarie, din dispoziţia Comisiei.

La momentul suspendării de la tranzacţionare, acţiunile Rompetrol Rafinare erau cotate la 0,0618 lei, în creştere uşoară, cu 0,32%. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 1,303 miliarde lei.Calculată la preţul propus în oferta de preluare, de 0,0625 lei/acţiune, Rompetrol Rafinare este evaluată la 1,318 miliarde lei, în timp ce la preţul activului net valoarea companiei este de 1,563 miliarde lei.

SURSA:Mediafax