Acţionarii Flamingo ar putea numi un nou Consiliu de Administraţie al companiei, în cadrul Adunării Ordinare din 4 noiembrie , a anunţat, miercuri, retailerul de produse electronice, electrocasnice şi IT&C.

Totodată, acţionarii vor stabili durata mandatului administratorilor, precum şi remuneraţia cuvenită acestora pentru exercitarea mandatului, se arată într-un convocator transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Data limita până la care pot fi depuse candidaturile pentru funcţia de administrator este 22 octombrie 2009.

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost numit săptămâna trecută preşedinte al Consiliului de Administraţie al Flamingo, după ce Dragoş Simion a renunţat la funcţie.

Numirea a survenit achiziţiei de către firma Midfair Management Services, a unui pachet 22% din titlurile Flamingo, de la QVT Fund, care a ieşit astfel din acţionariatul retailerului. Midfair, controlat de o firmă din Cipru, are sediul în magazinul Unirea, aflat în proprietatea omului de afaceri Dan Adamescu, care deţine, indirect, 17,5% din acţiunile Flamingo.

În structura acţionariatului se mai regăsesc Dragoş Cincă, fondator al Flamingo, cu 25,19% din titluri,  Alexandru Ion Ţiriac, fiul lui Ion Ţiriac, cu o participaţie de 5,12%, şi Flanco Holding, cu mai puţin de 5% din capital.