Jeep Grand Cherokee (Fiat Chrysler) și Vitara (Suzuki) ar putea fi interzise în Europa. Potrivit autorităților, cele două vehicule nu respectă normele de mediu privind emisisiile. Daca aceste nereguli nu vor fi remediate, circulația vehiculelor va fi interzisă, transmite Reuters.

Autoritatea de reglementare de referință la nivelul Uniunii Europene (agenția RDW) a declarat că Jeep a dezvoltat o nouă modificate a soft-ului, iar autoritatea a cerut companiei să recheme modelul la nivelul Europei pentru a o pune în practică. De asemenea, agenția RDW a anunțat și că Suzuki nu a identificat o soluţie credibilă pentru Vitara.

“Suzuki trebuie să vină cu măsuri de îmbunătăţire adecvate, sau RDW va începe procesul de revocare a autorizării modelului în Europa”, a anunţat RDW într-un comunicat, adăugând că a început şi procesul de revocare a autorizării vehiculului Jeep Grand Cherokee, ca măsură preventivă”.

Automobilele diesel, verificate la nivel mondial

De când Volkswagen a recunoscut, în 2015, că a folosit un soft ilegal pentru a trişa la testele de măsurare a emisiilor, în prezent autoritățile de reglementare din toată lumea testează automobilele diesel. Pe de altă parte, se pare că Jeep Grand Cherokee și Vitara au folosit ”strategii interzise în domeniul emisiilor”, ceea ce a dus la emiterea unui nivel mai ridicat de oxid de azot în condiţii reale de circulaţie, comparativ cu testele de laborator.

Stientje van Veldhoven, Secretarul de Stat pentru Infrastructură din Olanda a anunțat într-o scrisoare adresată Parlamentului că va informa procuratura în legătură cu descoperirile făcute de RDW.

Fiat Chrysler şi Suzuki nu au oferit comentarii.