Rosmarinus officinalis are originea în America de Sud și regiunea mediteraneană și face parte din aceeași familie cu menta, oregano, cimbrul, busuiocul și lavanda. Este bogată în antioxidanți, care combat radicalii liberi, potrivit Womansworld.

Planta care vindecă boli grave

De asemenea, este legată de mai multe aspecte ale sănătății creierului, inclusiv îmbunătățirea memoriei și a concentrării, îmbunătățirea protecției celulelor creierului și prevenirea semnelor de îmbătrânire neurologică. Studiile timpurii arată că rozmarinul poate ajuta la îndepărtarea semnelor Alzheimer, însă trebuie efectuate mai multe cercetări.

În plus, planta conține un compus puternic, numit acid carnosic, despre care oamenii de știință au descoperit că poate încetini creșterea celulelor canceroase și chiar poate opri formarea tumorii.

Anumite studii au arătat că uleiul și extractul de rozmarin pot contribui la reducerea căderii părului dacă sunt aplicate direct pe scalp.

Nu există simptome pentru cei care consumă rozmarin în cantități mai mici. În cazul consumului de cantități mai mari, există riscul vărsăturilor și spasmelor.