Preşedintele CNIPMMR este prezent la Forumul Finance 2011, organizat la Bucureşti de ForumInvest, în parteneriat cu Editura Evenimentul şi Capital.

"Credem că este posibilă o uşoară îmbunătăţire a accesului IMM-urilor la credite anul acesta, pentru că pe plan mondial există deja sume disponibile, dar trebuie să stabilim o relaţie reciproc avantajoasă şi pentru bănci, şi pentru IMM-uri", a spus Nicolescu.

Potrivit lui, deocamdată, se manifestă un dezechilibru al acestei relaţii, deoarece băncile au o poziţie care le avantajează net şi nu ţin cont suficient de interesele IMM-urilor.

"Sunt însă premise, aşa cum am putut constata şi în discuţiile de miercuri, de la BNR, ca acest lucru să se îmbunătăţească", a adăugat preşedintele CNIPMMR.

Profesorul a subliniat că "România trebuie să facă eforturi pentru a reuşi să decoleze mai rapid din actuala situaţie economică. Pornind de la uşoarele semne de redresare economică, trebuie să fie stimulate investiţiile şi managementul".

Investiţiile trebuie să fie stimulate pentru că una dintre cauzele principale de la care a pornit actuala criză a fost scumpirea resurselor şi creşterea dificultăţii pentru firme de a obţine finanţare. De aceea investiţiile, care sunt singurele care generează creştere economică, trebuie să fie analizate pe termen scurt şi lung, a afirmat Nicolescu.

În acest context, micii investitori cer îmbunătăţirea legii investiţiilor, creşterea absorbţiei fondurilor structurale şi analizarea politicilor şi atitudinii băncilor care activează în România.

Un al doilea element discutat de reprezentanţii IMM-urilor a fost managementul administraţiei, al instituţiilor şi companiilor private, care este determinant pentru utilizarea tuturor categoriilor de resurse.
Sursa:Agerpres