Ce te faci cand esti un print arab, putred de bogat si orice masina de pe Planeta ti-ai cumpara nu mai ai succes, pentru ca si „concurenta” face la fel? Cumperi prin licitatie o placuta de inmatriculare-unicat, cu un pret cel putin socant.

Emiratele Arabe Unite au scos la licitatie in aces weekend cele mai cautate numere de inmatriculare, care s-au epuizat rapid. In total, s-au strans peste 24 de milioane de dolari pentru 90 de placute de inmatriculare.

Cea mai scumpa placuta de inmatriculare? O tablita pe care este inscriptionata cifra „1” care s-a adjudecat pentru suma de 14 milioane de dolari, cumparata de Saeed Khouri, un membru al unei influente familii din Abu Dhabi, cunoscut pentru hobby-ul sau de a avea amsini de lux rare, cu placute de inamtriculare pe masura.

Placuta de inmatriculare este totusi un unicat si din punct de vedere administrativ, intrucat orice numar de inmatriculare trebuie sa detina si numele orasului unde este inmatriculat automobilul, atat in alfabet arab cat si latin.

Cea mai scumpa placuta de inamtriculare a fost pana saptamana trecuta cea cumparata prin licitatie anul trecut, cu suma de 6,8 milioane de dolari, placuta pe care era inscriptionata cifra „5”. Banii obtinuti din licitatii vor fi donati unei organizatii care sprijina victimele accidentelor rutiere.

Data: 18 februarie 2008

Sursa: msnbc