De la demararea PNDR, în anul 2008, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a gestionat 95.266 de cereri de finanţare, în valoare de 15,15 miliarde de euro. Până la această dată, au fost selectate spre finanţare 47.697 de proiecte în sumă de 4,41 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o angajare de 46% a fondurilor disponibile prin PNDR.
Plăţi efective au fost de 2,6 miliarde euro pentru proiecte, la care se adaugă înca 500 milioane euro pentru prefinanţare. Aceasta înseamnă că rata de absorbţie din acest moment este de 30%.
De asemenea, au fost finalizate peste 2.000 de proiecte, valoarea acestor investitţii ridicându-se la 395,64 milioane de euro.
”Aşa cum bine am anticipat, anul 2011 înseamnă o accelerare majoră a absorbţiei fondurilor pe care le gestionează APDRP. Nu mă refer numai la partea de primire şi contractare a proiectelor. În primul rând este vorba despre plăţile efective, adică lucrul care contează cel mai mult. În acest an am plătit către beneficiarii PNDR aproape un miliard de euro.
Cu această sumă, am absorbit până în prezent peste 3 miliarde de euro, ceea ce înseamnă aproximativ 30% din fondurile pe care le avem la dispoziţie. Am încredere că până la sfârşitul acestui an şi până la finalizarea Programului vom cheltui aporape toate fondurile pe care Uniunea ni le-a pus la dispoziţie” a declarat Mihai Gavril Vădan,  directorul general al APDRP.
De la începutul anului 2011, Agenţia a primit peste 35.700 cereri de finanţare pentru Măsurile de investiţii pe care le implementează. Valoarea solicitată prin aceste proiecte este de 2,19 miliarde de euro.
Dintre acestea, au fost selectate pentru a primi finanţare un număr de 19.055 de cereri de finanţare în valoare de 636,19 milioane de euro. Restul solicitărilor nu au putut fi finaţate, depăşind cu mult alocările financiare pentru sesiunile de depuneri.