Bursa din New York a demarat investigatii privind anumite operatiuni suspecte realizate de Banca ABN Amro cu doar cateva zile inainte de a anunta fuziunea cu banca britanica Barclays, relateaza cotidianul britanic The Independent.

Suma de 62,7 miliarde de euro oferita de Barclays Bank este considerata ca fiind cea mai mare tranzactie din industria bancara, motiv pentru care au fost implicate zeci de firme de consultanta financiara si brokeri de catre ambele grupuri bancare, precum si de consortiul condus de Royal Bank of Scotland care a participat la licitatie cu o contra-oferta de 71 miliarde de euro.

Oficialii ABN Amro au confirmat faptul ca au fost contactati de Bursa din New York pentru a detalia anumite tranzactii ce au precedat anuntul fuziunii cu Barclays si ca aceasta ancheta face parte din politica Bursei newyorkeze de a supune analizei piata si jucatorii care vor fi direct afectati de acesta afacere.   

Observatorul financiar olandez AFM atragea atentia inca din luna mai ca ambele parti implicate trebuie sa faca publice informatiile relevante pentru fuziune, pentru a evita speculatiile din partea unor angajati ai celor doua grupuri bancare. Ulterior, AFM a confirmat ca au fost monitorizate si firmele de consultanta financiara implicate in procesul de licitatie in vederea posibilelor scurgeri de informatii. 

Sursa: Capital