Un bărbat din Vrancea, amendat cu 12.000 de lei pentru abandonul a trei cățeluși

Este complet interzis în România! Un bărbat din comuna Pufești, din județul Vrancea, a primit o amendă în valoare de 12.000 de lei. Motivul a fost că a abandonat a trei cățeluși pe un teren viran în apropierea municipiului Adjud.

Polițiștii Municipiului Adjud au fost alertați cu privire la un incident în care una dintre patrulele aflate în serviciu a observat un cetățean în timp ce abandona trei cățeluși pe o stradă din localitate.

După investigații întreprinse împreună cu forțele de ordine din cadrul Poliției Municipiului Adjud, s-a stabilit că individul în cauză este un bărbat din comuna Pufești. Acesta s-a deplasat în vehiculul său personal și a ajuns în apropierea unui teren viran, unde a abandonat cei trei cățeluși.

Polițiștii au solicitat asistența reprezentanților Primăriei Adjud și a medicului veterinar din municipiu pentru a interveni în situație. Cu toate acestea, eforturile lor s-au soldat doar cu preluarea unuia dintre cățeluși. Ceilalți doi au reușit să fugă și să se refugieze pe terenul viran din apropiere.

Miercuri, a fost descoperit încă un cățel, iar eforturile de căutare continuă pentru găsirea și celui de-al treilea.

Bărbatul a fost sancționat cu o amendă în valoare de 12.000 de lei pentru actul de abandon.

caini
Câini / SURSA FOTO: Unsplash.com

Un alt bărbat a fost amendat pentru aceeași faptă în Focșani

În plus, tot în aprilie 2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Vrancea au surprins o altă persoană abandonând doi căței de rasă europeană în Focșani.

Această persoană a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 3.000 de lei.

Amenzi uriașe pentru păstrarea animalelor de companie în condiții neadecvate

Amintim că și păstrarea animalelor de companie în condiții neadecvate este sancționată. Tot în aprilie, o femeie din județul Dâmbovița a fost amendată cu 12.000 de lei de către polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor.

În locuința ei, au fost găsiți 34 de câini și pisici ținuți în condiții necorespunzătoare. Autoritățile caută în prezent o fundație care să preia aceste animale și să le ofere îngrijirea necesară.

Biroul Protecția Animalelor din județul Dâmbovița a efectuat verificări în localitatea Văcărești. În timpul acestei acțiuni, la domiciliul unei femei de 53 de ani, au fost descoperiți nu mai puțin de 17 câini și 17 pisici. Mai multe puteți citi aici.