Perioada de exuberanță economică pare să fi luat sfârșit, în România. În ciuda asigurărilor venite din toate părțile, criza se simte și se simte mai ales la nivelul administrațiilor locale, care au rămas fără bani. Drept consecință, apar și primele măsuri efective, iar angajații administrațiilor locale încep deja să își piardă din drepturi.

Angajații mai multor primării din Gorj au primit deja vestea proastă. Nu vor încasa vouchere de vacanță pentru că bugetele nu mai au bani. La Târgu Jiu, de exemplu, tichetele ar putea ajunge la salariați, în cel mai bun caz, la sfârșitul anului, notează Digi24. 

Este un adevărată problemă pentru primarii din Gorj să facă rost de sumele necesare astfel încât toți angajații să primească vouchere de vacanță.

Tichetul are o valoare de 1.450 de lei.

La Târgu Jiu, cei 550 de angajați au fost anunțați că nu sunt bani suficienți în vistieria primăriei asa că vor primi vouchere de vacanță, cel mai probabil, abia la iarnă.

Și atunci, cu o condiție: primăria să mai primească bani la viitoarea rectificare bugetară.

Sunt în Gorj și bugetari care nu se vor bucura deloc de această facilitate.

Edilul din orașul Rovinari a anunțat că nu va acorda niciun tichet de vacanță salariaților pentru că nu i se pare o decizie bună și va folosi banii să facă investiții în oraș. I-a invitat pe subalternii nemulțumiți să-l dea în judecată.