Nelu Ploieșteanu s-a stins din viață. Era internat în stare gravă la spital

Cunoscutul artist Nelu Ploieșteanu a s-a stins din viață, după ce se afla la Terapie Intensivă de câteva săptămâni. Acesta s-a prezentat la spital în data de 11 martie, dar a refuzat să se interneze. Amintim că acesta a fost infectat cu coronavirus.

Moartea acestuia a fost anunțată de către jurnalista Mara Bănică, iar informația a fost confirmată de către Dorin Chioțea la Matinalul de la TVR.

„Speram să nu primesc niciodată vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu şi să-ţi odihnească sufletul în Rai!”, a scris Mara Bănică pe Facebook.

”Ştii de ce te sun la ora asta, nu?”

Mara Bănică a povestit pentru Antena 3 că fiica acestuia a sunat-o în miez de noapte pentru a o informa asupra tragediei.

„Mi-a fost şi groază când mi-a sunat telefonul. Nu ştiu de ce mi se întâmplă mie în ultima vreme. M-a sunat fiica lui cu care am vorbit în fiecare zi, şi, în momentul în care te sună în crucea nopţii, mi-a şi spus: ”Ştii de ce te sun la ora asta, nu?” Şi nici nu a mai fost necesar să îmi spună. Am înţeles că puţin după miezul nopţii s-a stins, Problema este că ieri, doamna Elena, soţia lui Nea Nelu, a primit un telefon de la DSP în care a fost anunţată că pot ieşi din carantină. Şi dumneaei, şi Nea Nelu. Deci, legal, nu mai există pericolul răspândirii virusului şi nici nu cred că îl mai avea în organism”, a povestit Mara Bănică la Antena 3.

Despre Nelu Ploieșteanu

Nelu Ploieşteanu, cu numele real Ion Dumitrache, s-a născut la 16 decembrie 1950, în satul Ciorani din judeţul Prahova. A cântat de la şase ani la acordeon, dar la 17 ani a cântat pe bani pentru prima dată, la o nuntă. Cu timpul, a învâţat să cânte şi la pian. Primul turneu în străinătate a fost în 1978, în Franţa. În România, a cântat la petreceri pentru Nicu Ceauşescu şi pentru toţi preşedinţii de după Revoluţie, mai puţin Emil Constantinescu, notează adevărul.ro.

Lăutarul avea cinci copii. Din păcate, fiul său, Mihai, a decedat în luna aprilie a anului 2018. Cele mai importante colaborări pe care le-a avut au fost acelea cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache.