Potrivit primelor informații, cauza morții s-a datorat „problemelor circulatorii ale creierului”, care au dus, în cele din urmă, la sepsis. Sepsisul se dezvoltă când o infecție existentă în organism declanșează un răspuns extrem al sistemului imunitar, potrivit Uinterview.

Moartea lui Grișin rămâne, însă, subiect de controverse în mediul online, având în vedere că este doar ultimul miliardar rus care moare subit, în ultimul an.

Majoritatea oligarhilor ruși care au murit după februarie 2022 își manifestaseră îngrijorarea și chiar au criticat voalat războiul din Ucraina, pornit de Vladimir Putin. Primul deces suspect a avut loc pe 30 ianuarie 2022, când Leonid Șulman, șeful de transport al gigantului rus Gazprom a fost găsit mort în casa sa, cu un bilet de adio lângă cadavrul său.

Sursă: Twitter

„Oligarhul Scarface” a vândut ducilor de Sussex reședința din Montecito, California pentru 14,7 milioane de dolari

Cunoscut drept „Oligarhul Scarface” pentru că deținea conacul în care a fost filmat celebrul film cu Al Pacino în rolul principal, Grișin le-a vândut Ducilor de Sussex casa din Montecito, California pentru suma de 14,7 milioane de dolari, după ce aceștia au decis să plece din Marea Britanie.

Grișin cumpărase conacul, cunoscut sub numele de Chateau of Riven Rock, cu un teren de 29.000 de metri pătrați, piscină, teren de tenis, spații de oaspeți și o casă impresionantă, în anul 2009. Cuplul regal a schimbat apoi Los Angeles-ul cu Montecito, Santa Barbara, din apropiere, unde locuiesc personalități celebre ca Oprah Winfrey și Ellen DeGeneres .

Implicat în orchestrarea unui furt comis la Banca Centrală a Rusiei. L-a criticat pe Putin

Mare parte din averea lui Grișin provine din faptul că acesta a fost un fost co-proprietar al RosEvroBank. El a recunoscut chiar implicarea în orchestrarea unui furt comis la Banca Centrală a Rusiei în anii 90, după destrămarea URSS, numind-o „cea mai mare schemă frauduloasă”, pentru că nimeni nu a șiut exact câți bani au fost furați.

După ce l-a criticat pe președintele Vladimir Putin, Grișin i-a cerut fostului președinte Donald Trump să-i dea un pașaport american „pentru a fi în siguranță”. El a încercat să folosească schema frauduloasă ca o modalitate de a convinge oficialii americani să-i permită intrarea în SUA, dar nu a avut succes.

Moartea sa vine după cea a „bărbatului fără față”

La finele lunii trecute, Vladislav Rovneiko, un cunoscut om de afaceri din industria energetică, fost spion KGB în perioada Războiului Rece, a murit, în condiții suspecte. El a fost găsit inconștient în vila sa din cartierul de lux Odințovo. Vladislav Rovneiko avea doar 59 de ani.

„Nu există semne ale unei crime”, a scris ziarul rusesc „Moskovski Komsomoleț”, fără a preciza cauza morții sale.

Rovneiko era supranumit „bărbatul fără față”, iar moartea sa a intrat în seria deceselor suspecte ale unor oameni de afceri din Rusia. Informații Externe a Rusiei. Vladislav Rovneiko a făcut avere în anii 90, după prăbușirea Uniunii Sovietice, cumpărând foste companii de stat pentru sume mici.

În anul 2000, a fondat gigantul rus Urals Energy împreună cu Leonid Diachenko, fostul ginere al fostului președinte, Boris Elțin.