Compania Greenlake Development este controlată de firma elenă Quality Living Developers şi de fondul de investiţii Secure Management.

Chiar dacă firma figura în 2009 cu datorii de 36,6 mil. euro, conform datelor centralizate de Ministerul Finanţelor Publice, compania Secure Management, care deţine o participaţie de circa 30% în acest proiect, cumpăra în noiembrie 2009 un număr de 33 de apartamente în cadrul ansamblului rezidenţial Doamna Ghica Plaza.

Recent, Stavros Paraschou, directorul pe România şi Bulgaria al aceluiaşi fond de investiţii, a mai cumpărat prin intermediul unei alte firme, denumită Secvista Real Estate, un număr de 28 de apartamente în ansamblul Linda Residence, pentru circa 2 mil. euro.

La momentul lansării proiectului pe piaţă au fost anunţate 579 de apartamente din care au fost realizate doar 118 şi 39 de vile. În prezent mai sunt la vânzare 50 de apartamente şi 20 de vile. Preţurile „promoţionale“ promovate pe site-ul proiectului sunt cuprinse între 94.000 euro şi 108.000 de euro, pentru apartamentele cu două camere şi între 199.000 euro şi 225.000 euro, pentru cele cu patru camere.

Quality Living Developers (QLD) este o companie controlată de cinci oameni de afaceri eleni, care a preluat proprietăţile şi proiectele începute de grupul Technical Olympic pe piaţa locală. În 2008 portofoliul local al companiei era forma din opt loturi de teren. În afara Bucureştiului compania viza un ansamblu de 37 de vile la Constanţa şi o clădire de birouri de 12.000 mp la Braşov. Suprafaţa celor opt loturi de teren este de peste 25 ha, iar investiţiile necesare dezvoltării lor erau estimate înainte de criză la circa 340 mil. euro.

Numărul insolvenţelor şi falimentelor din zona sectorului rezidenţial a început să crească în ultima perioadă. Pe lista proiectelor care se confruntă cu probleme se află: Planorama (aflat în insolvenţă), Cortina Residence (în insolvenţă), Terra Residence (în insolvenţă), Blue Tower (în procedură de faliment), My Dream (lichidat pentru 16 mil. euro) şi Green City (reorganizat în urma insolvenţei).