Tensiunile din Orientul Mijlociu ating noi cote. Rebelii huthi din Yemen susţin că cinci persoane, membri ai aceleiaşi familii, au fost ucişi în urma unui atac care a avut loc în provincia Omran. Atacul armat a fost realizat de coaliţia condusă de Arabia Saudită, susţine postul de televiziune Al Masirah, afiliat rebelilor, potrivit Reuters.

Rebelii huthi sunt susţinuti de Iran. Ei susţin că atacul aerian desfăşurat de coaliţia militară a lovit o moschee, în care se aflau cei cinci civili. Doi copii care aparţin aceleiaşi familii au fost daţi dispăruţi şi sunt căutaţi acum în zonă de forţele de intervenţie. Autorităţile din Arabia Saudită nu au confirmat deocamdată atacul.

Rebelii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au lovit rafinăriile saudite din Abqaiq şi Khurais. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a atribuit atacurile Iranului, care respinge însă toate acuzaţiile. „Considerăm că Iranul este responsabil, pentru că dronele care au atacat Arabia Saudită au fost construite şi livrate de acesta […] Dar lansarea atacului din acel teritoriu, acesta este o altă categorie, va fi considerat un act de război”, declara zilele trecute ministrul saudit de Externe, Adel al-Jubeir.