A fost forțat să plece! Este șoc total în Rusia chiar acum. Totul a fost filmat

Mai mulți ruși mobilizați în Kazan au organizat o revoltă în centrul de antrenament. Printre altele, aceștia s-au plâns de condițiile de viață și de faptul că nu au suficientă mâncare, apă, lemne de foc și un loc unde să își spele hainele.

În urma protestelor, un colonel care i-a avertizat că o să cheme poliția militară. Totuși, rușii nu au fost intimidați și l-au amenințat cu bătaia, iar ofițerul a fugit în timp ce era fluierat și înjurat, conform informațiilor transmise de The Moscow Times.

Se plâng că li s-au dat mitraliere ruginite

Mai mult, bărbații mobilizați se plâng că li s-au dat mitraliere ruginite din anii 70, cu care este „periculos să tragi”. Totodată, unul dintre protestatari cere să fie instalate mașini de spălat, astfel încât mobilizații să poată spăla zilnic.

În urma acestor plângeri, unul dintre ofițeri a ieșit la cei nemulțumiți și a spus că va chema poliția. Ca răspuns, el a fost amenințat cu bătaia, în cazul în care problemele nu erau rezolvate.

„Cu ce fel de poliție ne sperii? Cu toții ne vom suna acum prietenii, vor veni ei și poliția, și vă batem pe toți. Nici măcar nu trebuie să sunăm, vor afla, vor veni singuri. Colonele, explică-le băieților”, a spus unul dintre protestatari, conform sursei menționate.

De asemenea, autoritățile din Tatarstan până seara informații despre „rezolvarea problemelor apărute în rândul celor mobilizați”. Sursa menționată scrie că șeful Școlii superioare de comandă de tancuri din Kazan, Kiril Kulakov, a vizitat unitatea de două ori. La rândul său, viceprim-ministrul Tatarstanului, Rustam Nigmatullin, a realizat și el o vizită.

„După cum s-a dovedit, problema cu lemnul de foc umed a apărut din cauza ploilor recente și a lapoviței: rândurile de sus din grămezile de lemne erau ude. La punctul de colectare au fost aduse lemne de foc noi, uscate. În plus, locurile pentru încărcarea telefoanelor au fost organizate în corturi separate”, este scris într-un comunicat.

Amintim că evenimentele recente marchează a doua revoltă printre mobilizați, într-o singură săptămână.