RCS-RDS ar putea rămâne fără cablurile de transmisie a semnalului pentru că 70 % din infrastructura operatorului este amplasată ilegal, iar cablurile pot fi oricând tăiate. Conform noii legislaţii, toate cablurile aeriene trebuie mutate în subteran, operaţie care ar costa RCS-RDS milioane de euro. Compania are însă datorii, iar băncile nu par dispuse să mai crediteze operatorul de cablu, scrie Evenimentul de Iaşi, care citează Antena 3, post de televiziune aflat într-un conflict devenit deja tradiţional cu RDS. Cele mai multe dintre cablurile de transmisie a semnalului care aparţin RCS-RDS sunt agăţate ilegal de stâlpii companiilor de electricitate. Potrivit unei anchete a Jurnalului Naţional, operatorul de telecomunicaţii nu are aviz de amplasament şi autorizare de construire pentru sute de kilometri de cabluri.
O legislaţie strictă există, dar din investigaţiile anterioare a reieşit că primăriile au permis operatorilor de cablu să-şi dezvolte reţelele fără avize. De asemenea, relaţiile contractuale între RCS şi RDS prevedeau sume modice de chirie pentru utilizarea infrastructurii folosite. Chiar şi aşa, erau înregistrate datorii la plata chiriei.

O precizare trimisă jurnaliştilor de Electrica Muntenia Nord arată că RCS-RDS foloseşte ilegal drept suprort aproximativ 100 de mii de stâlpi, adică două treimi din totalul acestora.
Citeşte şi Proiectul Netcity se îndreaptă cu paşi repezi către etapa a doua
În prezent, compania Netcity încă se loveşte de reticenţa unor operatori care refuză să îşi ducă cablurile în subteran şi apelează la tot felul de tertipuri pentru a-şi păstra cablurile aeriene. Primăria din Bucureşti a tăiat deja 5.500 de km de cablu pe 432 km de stradă şi alţi 15 km care au reapărut între timp.