Primăria Bucureşti vrea să modernizeze sistemul rutier şi liniile de tramvai de pe şoselele Pantelimon şi Iancului, din sectorul 2, valoarea estimativă a contractului fiind de 67,1 milioane de euro, fără TVA.

Lucrările la sistemul rutier vor viza refacerea carosabilului, trotuarelor, racordurilor cu străzile adiacente, sistemului de evacuare a apelor pluviale, amenajarea alveolelor pentru staţiile RATB, realizarea şi refacerea parcărilor, precum şi amenajarea de spaţii verzi, se arată într-un anunţ al primăriei.

Totodată, se vor moderniza liniile de tramvai, linia aeriană de contact, sistemul de alimentarea cu energie electrică, peroanele şi managementul traficului.

Contractul are o durată de 18 luni şi va fi finanţat de la bugetul local.

Firmele interesate pot depune oferte până la 20 octombrie, aceastea fiind deschise în aceeaşi zi.

Pentru a participa la licitaţie investitorii trebuie să depună o garanţie de 2,81 milioane de lei şi să fi avut, printre altele, o cifră medie pe ultimii trei ani financiari de minim 120 milioane de euro.

În alegerea ofertei câştigătoare, vor conta preţul ofertei (cu o pondere de 65%), numărul locurilor de parcare realizate suplimentar faţă de cel impus prin caietul de sarcini (10%), termenul de garanţie (între 5 şi 12 ani), realizarea park&ride în zona terminalului multimodal, modul de realizare a trotuarelor, angajamentele suplimentare, precum asigurarea mententanţei la calea de rulare (fiecare cu o pondere de 5%), realizarea de spaţii verzi (3%) şi de sisteme de irigare automată a spaţiilor verzi, inclusiv alimentarea cu apă (2%).

Pe şoseaua Pantelimon circula tramvaiele 14 şi 36, iar pe şoseaua Iancului circulă tramvaiele 46 şi 55.

SURSA: Mediafax