În primul rând, trebuie remarcat faptul că, dacă frigiderul sau combina frigorifică are peste 15 ani, poate ar trebui să luați în considerare un upgrade pentru a profita din plin de potențialele economii de energie. Dacă aveți un frigider vechi, luați în considerare reciclarea unității și trecerea la un aparat certificat cu eficiență energetică ridicată.

Costul inițial pentru un frigider nou poate fi ridicat, dar pe termen lung veți economisi mai mult la factura de energie electrică.

Totuși, vestea bună este că creșterea eficienței frigiderului dvs. este nu numai ușor și ieftin de realizat, dar poate fi realizată într-o varietate de moduri. Iată câteva moduri în care fiecare proprietar poate îmbunătăți eficiența energetică a frigiderului, a unei combine frigorifice de la emag sau a congelatorului.

1. Remontați garnitura de cauciuc de pe ușă

Deși această căptușeală importantă din plastic este esențială pentru a asigura că aparatul dvs. funcționează fără probleme și eficient, uneori poate fi ușor trecut cu vederea.

Numit și garnitură, acest sigiliu vă protejează frigiderul de orice aer cald nedorit. Este foarte comun ca garniturile să se uzeze și să-și piardă o parte din rezistență, deoarece ușile sunt deschise și închise în mod constant. Deși frigiderul dvs. poate funcționa eficient timp de ani de zile, este posibil ca garnitura să se slăbească sau să se rupă după doar câțiva ani de utilizare.

Pe măsură ce acest sigiliu important începe să se descompună, unitatea dvs. va începe să lucreze și mai mult pentru a vă menține alimentele răcite, ceea ce înseamnă facturi mai mari de energie și o durată de viață mai scurtă a unității.

2. Protejați-vă frigiderul de surse de căldură ridicate

Pentru a vă menține mâncarea răcită la temperatura perfectă, compresorul își mărește viteza când este aproape de surse de căldură. Acest lucru nu numai că face ca frigiderul dvs. să funcționeze mai mult, ci este o pierdere rapidă de energie și poate chiar să scurteze durata de viață a aparatului.

Când vă proiectați bucătăria, încercați să țineți frigiderul departe de zone calde, cum ar fi cuptorul, mașină de spălat vase sau orice alt aparat care poate emite niveluri ridicate de căldură.

3. Ordonați-vă bobinele de condensare

Bobinele de condensare ale frigiderului îndepărtează căldura din unitate. Dacă aceste bobine mari de pe spatele sau partea inferioară a frigiderului încep să adune praf, devine dificil pentru ele să continue să funcționeze în modul eficient în care au fost proiectate.

Dacă aceste bobine funcționează de două ori mai mult decât sunt menite să o facă, acest lucru determină un consum sporit de energie care ar putea duce în cele din urmă la probleme pentru aparatul dvs.

Pentru a vă asigura că bobinele dvs. sunt curățate corespunzător, folosiți o perie ieftină pentru a îndepărta cu ușurință orice murdărie acumulată de-a lungul anilor. Nu trebuie să curățați bobinele des, doar suficient pentru a preveni acumularea de praf care afectează performanța unității.

4. Lăsați-vă resturile să se răcească

Chiar și cele mai mici detalii vă pot economisi o mulțime de bani la următoarea factură de energie. Lăsând resturile să se răcească după masă, reduceți cantitatea de căldură adăugată în interiorul aparatului.

De asemenea, ar trebui să depozitați alimentele în mod corespunzător în ambalaje de protecție, înainte de a introduce vasul în frigider, deoarece acestea împiedică scurgerea căldurii reziduale în unitatea dvs. Nu lăsați mâncarea să se răcească prea mult timp, deoarece se poate strica.

5. Păstrați ușile închise

Indiferent ce tip de frigidere aveți, acesta este cel mai evident – și cel mai ieftin – mod de a reduce consumul de energie. Statul în fața unui frigider deschis poate și va avea un impact mare asupra facturii dvs. de energie.

Pe măsură ce aerul rece scapă din aparatul dvs., este nevoie de mai multă energie pentru a-l readuce la temperatura dorită.

Dacă este posibil, decideți ce doriți înainte de a deschide ușile frigiderului sau congelatorului. Luarea deciziilor înainte de a vă deschide frigiderul vă permite să limitați numărul de dăți în care îl deschideți zilnic, ceea ce, prin urmare, va conserva o cantitate mare de energie în casa dvs.