Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixă de pe piaţa locală, va continua sa renunţe la angajaţi şi pe parcursul acestui an, conform lui Yorgos Ioannidis, şeful Romtelecom.

Romtelecom este una dintre companiile care resimt din plin criza, iar pentru a reduce cheltuielile compania apelează la restructurări.

„Pentru moment ne aflăm în faza finala corespunzătoare procesului de reorganizare derulat în ultimele luni pentru organizaţia de Operaţiuni, cea mai mare din Romtelecom”, au declarat pentru Capital, oficialii companiei.

Principala modificare a fost tranziţia de la echipe de 2 angajaţi, la unităţi ce includ 1 angajat.  Unele posturi (ca tehnicienii de repartitor) nu mai există ca urmare a acestei reorganizări.

Aproximativ 2.200 de salariaţi Romtelecom au fost evaluaţi profesional. Sub 2% dintre aceştia au depus contestaţii, 8 primind calificative de evaluare mărite în urma contestaţiei.

Toţi salariaţii care au părăsit până acum compania cu acordul părţilor au beneficiat de compensaţii duble faţă de contractul colectiv de muncă şi participă la programul de replasare pe care Romtelecom îl oferă prin firma BPI. 

 Până la acest moment, aproximativ 580 de angajaţi au părăsit compania.

„În luna mai am încheiat o nouă etapă a programului nostru de restructurare, mai multe persoane au părăsit compania de bună voie, iar în prezent avem 9.000 de angajaţi”, potrivit lui Yorgos Ioannidis, şeful Romtelecom.

Romtelecom avea la începutul anilor 2000 mai mult de 45.000 de angajaţi.

„De asemenea, în prezent, derulăm un alt program de pensionare voluntară, iar la sfârşitul lunii vom vedea câte persoane vor aplica la acest program”, a mai spus Ioannidis.

400 de angajaţi, transferaţi la Ericsson

400 angajaţi ai Romtelecom, care activau în departamentele Comutaţie şi Electroalimentare, lucrează din 11 ianuarie  pentru Ericsson România, în urma unui contract încheiat pe o perioadă de 5 ani pentru externalizarea unor operaţiuni de teren.

Angajaţii Romtelecom care au fost transferaţi către Ericsson se ocupă de lucrări de teren de de reparaţii sau preventive ale comutatoarelor din reţeaua de bază şi de administrarea alimentării electrice şi a pieselor de schimb.

Te-ar putea interesa și: