Compania Naţională de Autostrăzi a selectat consorţiile formate din firmele Straco, Romstrade şi Delta ACM, pentru întreţinerea autostrăziilor Bucureşti-Piteşti şi centura Piteşti, respectiv Bucureşti-Cernavodă, valoarea totală a contractelor fiind de 51 milioane de euro.

Contractele se vor derula în perioada 2010-2012 şi vor viza deszăpeziri, lucrări de întreţinere curentă şi periodică, vor asigura paza şi protecţia, salubrizarea şi lucrările de marcaj.

„Pentru autostrada Bucureşti-Piteşti (A1) şi centura Piteşti, Compania de Drumuri a declarat câştigătoare oferta depusă de consorţiul Delta ACM, Straco şi Romstrade pentru 23 milioane de euro, iar pentru Bucureşti-Cernavodă (A2) consorţiul Straco/Romstrade, pentru 28 milioane de euro”, au declarat surse din Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Cine e pierdut?

Pentru A1 au mai depus oferte consorţiile EMG Professional – Astra ECO (25 milioane de euro) şi Pa&Co/Euroconstruct (26 milioane de euro), iar pentru A2 asocierea Pa&Co/Euroconstruct (34 milioane de euro).

Pentru intervalul 2009-2010, CNADNR a selectat firma Argecom pentru întreţinerea A1 şi centura Piteşti, cu 9,56 milioane de lei, fără TVA, şi firma Gecor pentru întreţinerea A2, în baza unui contract de 9,5 milioane de lei, fără TVA.

„CV-ul” căştigătorilor

Firma Straco Bucureşti este activă în principal pe piaţa românească a construcţiilor de drumuri şi autostrăzi, dar mai are activităţi în domeniul producţiei de mixturi asfaltice şi beton. Principalii acţionari ai Straco sunt Alexandru Horpos, care deţine 37,5% din acţiuni, Traian Horpos, cu 27,5%, şi Vlad Vameşu, cu 20%.

Romstrade SRL are sediul în Adunaţii Copăceni şi este controlată de două persoane fizice, Nelu Iordache, cu 76% din părţile sociale, şi Gheorghe Cruceru, a cărui deţinere se ri
Raluca Barbuneanu is typing a message.
Raluca Barbuneanu: a cărui deţinere se ridică la 23,99%.

Delta ACM a fost înfiinţată în 1993 şi este deţinută de Florea Diaconu. Firma este specializată în construcţia şi repararea drumurilor, printre lucrările realizate fiind reabilitarea sistemului rutier de pe mai multe străzi din Bucureşti, precum şi modernizarea unor drumuri judeţene şi naţionale.

SURSA:
Mediafax