Iată cinci pași care vă vor ajuta să economisiți mii de euro atunci când vă cumpărați o mașină.

1.Trebuie să știți limita până la care vă puteți împrumuta

Dacă vă gândiți la modalitatea de finanțare pentru a cumpăra o mașină, scoringul dvs. de credit este cheia pentru obținerea celei mai scăzute rate a dobânzii. Cu cât scoringul dvs este mai mare, cu atât se reduce rata dobânzii. Cu cât scoringul de credit este mai mic, cu atât mai mare este rata. Este foarte important să știți cum stați din acest punct de vedere, înainte de a opta pentru un împrumut.

2.  Calculați dacă vă puteți permite mașina respectivă

În funcție de tipul de mașină și situația dvs financiară, trebuie să știți foarte sigur cât de necesar este împrumutul pentru finanțarea mașinii. În cazul în care nu se poate da un avans mare, iar împrumutul vă face să aveți o rată lunară mare, înseamnă că mașina nu se încadrează în bugetul dvs. O regulă generală de urmat: costurile dvs lunare cu mașina, inclusiv plata creditului, asigurarea auto, precum și costurile pentru combustibil, nu trebuie să depășească 20% din venitul lunar.
3. Aflați valoarea mașinii pe care o doriți

Înainte de a merge la un dealership, trebuie să știți, dinainte, care este valoarea mașinii dorite, ceea ce vă va ajuta în negocierea prețului. Acest lucru vă va permite să vă dați seama dacă vă permiteți sau nu mașina respectivă.
4. Luați în considerare diferite opțiuni de finanțare

O opțiune la îndemâna multor consumatori este plata în numerar pentru o mașină, care vă poate ajuta să negociați un preț mai mic. Dar există multe alte opțiuni de finanțare, din care puteți alege cea mai bună ofertă, cu rate mici. Ca regulă generală, mențineți termenul de împrumut până la cinci ani sau mai puțin. Cu cât este mai lung, cu atât costurile dvs sunt mai mari.
5. Verificați toate ofertele propuse

O altă modalitate pentru a scădea prețul mașinii în timpul negocierii este să verificați toate ofertele propuse pentru tipul de mașină pentru care optați. Informațiile legate de întreținerea mașinii până la momentul prezent pot influneța valoarea ei. Nu vă fie teamă să puneți întrebări, să cereți mai multe informații, atunci când negociați.

(Sursa: Business Insider)